Ajuntament d'El Ballestar

Gastronomia

Foto

CRESPELLS

INGREDIENTS:

  • ¼ l. de llet
  • ¼ l. d’aigua o sifó
  • mig quart d’oli
  • 1 llimona ratllada
  • 3 gasoses de paper
  • Farina necesaria per poder treballar la pasta

Preparació:

Es bat un ou, es posem les ratlladures de llimona, una mesura de llet, una d’aigua, mitja d’oli i tres gasoses de paperet. S’afegeix la farina necesaria fins que la pasta queda bé per treballar-la (no ha de quedar massa dura). Seguidament es fan boletes petites amb la pasta i es deixen reposar durant dues hores. Després es prepara una paella plena d’oli i es posa a calentar fins que estigui ruent. Es van estirant les boletes, amb els dits, fins que es fa una làmina molt primeta i rodona de pasta i seguidamentes posa la làmina a la paella. Sabrem si està ben estirada perquè quan la posem a la paella amb l’oli ruent, al tombar-les han de quedar en forma de sombreret.

Una vegada estan els crespells cuits els deixarem gelar i mentre fondrem mel a poc a poc per a que quede més líquida i ens menjarem els crespells amb una mica de mel pel damunt.

RECAPTE O OLLA:

INGREDIENTS:

Cardets (Es treuen les fulles i es entejen, després es posen a remull amb aigua i després es posen amb sal i bicarbonato. A continuació es bullien sols perquè fan un suc molt focs i amarg. Després d’aquest procès ja es podien posar a l’olla.

  • Pataques
  • Cigrons o fesols
  • Bleda o col
  • Os de tocino
  • Orella i morro de tocino
  • Botifarres
  • Un trocet de cansalada
  • Una mica de fideos
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal